Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ!

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑΣ - ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ


Με ειρωνεύτηκε ένα φίλος για το θέμα των αεροψεκασμών. Μου είπε "καλά είσαι σοβαρή να πιστεύεις σ΄αυτά τα παραμυθάκια?" Το γελοίο της υπόθεσης είναι πως αυτός ο φίλος είναι χρόνια ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ και τώρα από εκείνους που ακόμα δεν τους πάει η καρδιά να ψηφίσουν κάτι άλλο!
Αχ φίλε μου, εγώ μπορεί να πιστεύω σε ιστορίες συνωμοσίας όπως λες αλλά δεν κάνω κακό σε κανέναν. Ίσως μόνο στον εαυτό μου. Γιατί αν ότι πιστεύω είναι ψέμα ζω σε ένα κόσμο φανταστικό άρα μου ξεφεύγει η πραγματικότητα. Αν πάλι είναι αλήθεια ζω σε ένα κόσμο οδυνηρό βλέποντας εκτός τειχών όπου τα πράγματα δεν είναι καθόλου ασφαλή και ξέγνοιαστα.
Αλλά εσύ καλύτερα να πίστευες στον Άγιο Βασίλη παρά σε όλο αυτό το τσίρκο, γιατί με τη φαντασία σου δεν θα ενοχλούσες το διπλανό σου, ενώ με τη ψήφο σου κι εσύ και χιλιάδες άλλοι παραμυθιασμένοι οδηγείς τη πραγματικότητά σου στο χάος και τους ανθρώπους να πηδάνε από τα παράθυρα.
Σου φαίνονται γελοία τα θέματα περί παγκόσμιας διακυβέρνησης, ελέγχου των μαζών, εξόντωσης τους με ποικίλους τρόπους, κυβερνήσεις πίσω από τη κουρτίνα που σχεδιάζουν το μέλλον του πλανήτη με μοναδικό γνώμονα το προσωπικό τους κέρδος, τη ματαιοδοξία τους και τη ψυχική τους ανωμαλία, άνθρωποι διεστραμμένοι σε τέτοιο βαθμό που ναι, προτιμώ να πιστέψω πως είναι τέρατα άλλης ράτσας, για να μη νοιώθω ίδια ράτσα μαζί τους, σου φαίνονται γελοία όλα αυτά.... και πιστεύεις πως ίσως όλοι αυτοί να είναι ειλικρινείς και να νοιάζονται για σένα ή τα εκατομμύρια ανθρώπων που βλέπουν σαν κατσαρίδες!
Γι΄αυτό σου λέω. Σκέψου το καλύτερα. Αν για σένα άνθρωποι σαν και μένα είναι γραφικοί φαντασιόπληκτοι, φαντάσου πως φαίνεσαι εσύ σε μένα που σε βλέπω να πιστεύεις ακόμα πως ο βάτραχος με ένα φιλάκι θα γίνει πριγκιπόπουλο, και πως η πεντάμορφη και το τέρας θα ζήσουν ευτυχισμένοι στο όμορφο κάστρο!
Υπάρχει ένα όριο σε όλα. Μετά από αυτό το όριο γίνεσαι έτσι κι αλλιώς γραφικός. Μόνο που τα πράγματα δυστυχώς σιγά σιγά δείχνουν πως η γραφικότητα έχει αλλάξει στρατόπεδο. Πολλές φορές έχω αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν άνθρωποι έξυπνοι, με ένα σωρό πτυχία, τόσο πεισματικά αρνούνται να δούνε το εμφανές σε πολλές περιπτώσεις ακόμα κι όταν η αλήθεια τους φωνάζει κατάμουτρα στη μούρη.
Η απάντηση που δίνω είναι πάντα η ίδια. Είναι γλυκό και καθησυχαστικό να πιστεύει κανείς στον άγιο Βασίλη. Γιατί τελικά εγώ - και πολλοί άλλοι - μπορούμε να ζήσουμε με την ιδέα πως μας δηλητηριάζουν, πως τρώμε βρώμικα τρόφιμα, πως ελέγχουν το μυαλό μας με άπειρους τρόπους, πως όλα όσα μας δίδαξαν τα στημένα σχολεία και οι υπάλληλοι του συστήματος είναι ψέμματα. Μπορούμε να ζήσουμε βλέποντας τη φρίκη πέρα από το παραμύθι και τα τέρατα με το αληθινό τους πρόσωπο.
Εσύ μπορείς? Μάλλον όχι. Είναι πολύ πιο απλό να ονομάζεις εμένα γραφική παρά όσα έχεις διδαχτεί μπούρδες. Γιατί στη πρώτη περίπτωση απλά καθησυχάζεις θεωρώντας τον εαυτό σου λογικό και ΑΣΦΑΛΗ απέναντι στους τρελούς. Στη δεύτερη περίπτωση όμως θα είχες να παλέψεις με τη δική σου πνευματική αντοχή και γι΄αυτό διαβεβαιώνεις τον εαυτό σου και του δίνεις εύσημα για το ότι είσαι μια χαρά. Λογικός, έξυπνος, σωστής αντίληψης και όσα βλέπεις τόσα υπάρχουν. Μετρημένα κουκιά  η ζωή σου.
Να προσέχεις μόνο γιατί το ξύπνημα στους ψυλλιασμένους έρχεται πιο ήρεμα κι έχουν και την ανάλογη προετοιμασία. Το ξύπνημα στους βαθιά νυχτωμένους είναι πολύ άγριο. Πρόσεχε την επόμενη φορά που θα ακούσεις τον άγιο Βασίλη να κατεβαίνει από τη καμινάδα και θα περιμένεις με λαχτάρα να δεις το παχουλό προσωπάκι με τη λευκή γενειάδα μήπως σου προκύψει ο μπαμπούλας και μείνεις ξερός χωρίς να προλάβεις να κάνεις κιχ!
Σίγουρα όταν κοιτάς την άβυσσο σε κοιτάει κι εκείνη. Αλλά οι εποχές των εκπτώσεων πέρασαν. Οι εποχές του καλοπιάσματος πέρασαν. Η γιαγιά αν δεν το κατάλαβες ήδη, δεν έχει ανάγκη να σε κοιμίζει με παραμυθάκια. Οτι ΄ηθελε στο άρπαξε κι όπως ήθελε σε κατάντησε. Θα σε πετάξει λοιπόν στην άβυσσο, σύντομα, θες δε θες. Πρόλαβε λοιπόν να ρίξεις μια μικρή ματιά μέσα. Πέρνα στην ηλικία της ενηλικίωσης γρήγορα. 
Η άγνοια είναι ευλογία αλλά η γνώση είναι δύναμη. Κι η γνώση αν περιοριζόταν στην αντίληψη που έχεις εσύ για τη πραγματικότητα, ακόμα οι άνθρωποι θα νόμιζαν τη γη επίπεδη και πως αν περπατήσουν στην άκρη της θα πέσουν κάτω από τη ταράτσα! Ευτυχώς πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούν το ένα κι ένα. Ανθρωποι που γελοιοποιούνται ή εξοντώνονται , αλλά μετά από καιρό ω του θαύματος αυτό που φώναξαν και έμοιαζε με ανοησία αποδεικνύεται αληθινό, αφού οι άπιστοι Θωμάδες έχουν ψαχουλέψει λεπτομερώς τα καρφιά στα χέρια τους.
Οπότε κράτα στο μυαλό σου σ΄ενα κουτακι πως ίσως ο αι βασίλης είναι λέρα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου